2017. június 11., vasárnap

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem V.

Könyvek, amik felkeltették a figyelmem  V.


1. Wendler Nikoletta: Megvalósult ​álom

Carmen tehetséges, talpraesett tizenkilenc éves lány, aki úgy gondolja, hogy már képes megállni a saját lábán. Elköltözik a szüleitől egy kisvárosba, ahol nemcsak jó barátokat szerez, de megismerkedik A fiú-val is.
Robról azonban hamar kiderül, hogy nem éppen az a mesebeli herceg, akire minden lány vágyik. Carmen kénytelen megtapasztalni a szerelem árnyoldalait, rettegést és bántalmazást is. Miközben az igazi szeretetről még fogalma sincs, még ha ott is van egy karnyújtásnyira tőle.
Képes lesz-e a fiatal lány kilépni ebből a testet-lelket romboló kapcsolatból? Megtalálja-e végre az igaz szerelmet, és sikerül túllépnie a sérelmein?
Wendler Nikoletta regénye túlfűtött vágyakozásról, veszélyes szerelemről és egy olyan megvalósult álomról szól, ami bárkié lehetne.


 - Már régebb óta birizgálja a csőröm és alig várom, hogy elolvashassam.


*-*-*


2. Natalie Riven-Roux · Daniel P. Campbell 
Szexofon
+18

 Ez a könyv a szexről, s annak mindenféle válfajáról szól. Amiről hallottunk, és amiről még nem, amit próbáltunk, és amit soha nem is próbálnánk. Miközben főhőseink végigutazzák fél Európát, a segítségükkel olyan zárt ajtók mögé leshetünk be, ahová sokaknak korábban nem igazán volt bepillantása. Amiről azt gondolhatnánk, hogy ilyen dolgok legfeljebb egy kitalált történetben fordulhatnak elő. De azért jobb, ha szem előtt tartjuk: Az élet a legzseniálisabb rendező …



- Felkeltette a figyelmem maga a téma és a fülszöveg, a címről nem is beszélve.

 *-*-*


Igaz Szerelem

Olivia Johannes egy teljesen hétköznapi lány, aki a díjugratók világában próbálja megállni a helyét. A szakma csiszolatlan gyémántként emlegeti. Az újságírók és a közönség egyenesen megőrülnek érte. Carte Blancheval – a lovával – sorra nyerik a versenyeket.
De nem csak őt tartják tehetségesnek.
Olivia legnagyobb versenytársa Mark Peeters. A sármos, borostás tengerkék szemű pasi, akiért pedig a csajok őrülnek meg.
A sors egymás felé sodorja őket. Nemcsak együtt kell versenyezniük, hanem még egy házban is kell lakniuk. Minél jobban ellenkeznek egymás ellen, annál közelebb kerülnek egymáshoz. Szikrázik a levegő a két fiatal között.
Épp, mikor rendeződni látszanak a dolgok Olivia életében, akkor hullik szét az egész. Egy nem várt baleset mindent megváltoztat. Vajon Olivia képes lesz-e talpra állni? Vajon ugyanaz az ember lesz, mint volt?


- A könyvből olvasott idézetek nagyon ígéretesnek ígérkezek. Nyári kikapcsolódásnak szuper.


*-*-*





Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.


- A fülszöveg sok mindent elárul. Hamarosan már nálam is kavarogni fognak a rózsaszirmok.


*-*-*


5. Diana Soto: Az ​akasztott király 
kortárs dráma

I. e. 480-ban a Perzsa Birodalom a fénykorát éli. Agág király utolsó élő leszármazottját, Hámánt nagy megtiszteltetés éri, a perzsa király a legfőbb miniszterévé, tanácsadójává teszi.
Hámán élvezi a hirtelen kapott hatalmat, azonban egy férfi ellenszegül a király törvényének és nem hajlandó meghajolni Hámán előtt. A férfi az agágiták ősi ellensége, egy zsidó.
Hámán elhatározza, hogy eltörli a zsidó népet a föld színéről…
Mi vezet ahhoz, hogy egy ember mások sorsáról döntsön?
Mások elnyomása önmagunk pusztulásához vezethet?
A bátorság elég, hogy megfékezzen egy bosszút?
A dráma izgalmas történet hűségről, hatalomvágyról és halálról.



- Nem igazán tartozik a dráma a kedvenceim közé, de a sok pozitív vélemény után kezd érdekelni a könyv.

*-*-*


6. Horváth Gergely 
A ​szív útjai


Férfi vagy, harmincas. Metropolisz üvegablakaiból nézel a világra. Amit keresel, nem látod. Akit keresel, nem találod. Utánuk indulsz, de a pálya ismeretlen: a végét nem látod, a szabályokat csak menet közben ismered meg, de ha rosszat lépsz, majdnem belehalsz. Csak egy életed van. Benne vagy a játékban?
Részlet a regényből: „A Márk háza előtti utolsó kanyarban, mintegy életveszélyként, eddig soha nem látott tisztasággal látom magam előtt a problémám: nincs életem. Nincs hobbim, mert azért fizetnek, abból van a gondtalan anyagi jólét, a nagy összeg állampapírokban, amelyben azok tartják a vagyonukat, akik vagy ráérnek, vagy olyanok, mint én, nincs ötletük arra, hol folyassák el a lét. Ott, a kanyarban jövök rá, hogy nincsenek céljaim. Sem hétköznapiak, sem földöntúliak. És nem a gondolat új, hanem az, ahogy csontig hatol, és egyik pillanatról a másikra megzsarol a saját életed tartalma iránti felelősséggel.

- A fülszöveg érdekesnek ígérkezik és ha alkalmam lesz rá, elolvasom.


*-*-*


7. Krencz Nóra : Megszámlálhatatlan  
A hordozó
Te mit tennél, ha minden,ami az életedet jelentette,minden, amit a magadénak tudtál, egyik pillanatról a másikra megsemmisülne, s ebben a szorult helyzetben belebotlanál valaki felfoghatatlanul különlegesbe, aki új értelmet adhat az életednek? Újra felépítenéd a régit, vagy követnéd őt az ismeretlenbe? Belevágnál olyasmibe, amit nem értesz?
Fabyent nem rettenti el a természetfeletti…



- Van könyvjelzőm, már csak a könyv hiányzik hozzá. Gyönyörű.


*-*-*


8. Hajdú-Antal Zsuzsanna 
Léggömbök

A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon.
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel.
Hajdú-Antal Zsuzsanna szívszorítóan szép első regénye, amely John Green és Gayle Forman nyomdokain halad, biztosan nem fogja hidegen hagyni egyetlen olvasóját sem.



- Sok jó véleményt olvastam róla, és már többen ajánlották.


*-*-*


9. Leda D'Rasi : Utolsó ​kívánság (Boszorkánydinasztia 1.)
 
„Perzselően forró mese…”
…felnőtteknek, modern formában. Ha megkérnének rá, hogy a lehető legtömörebben foglaljam össze a Boszorkánydinasztia sorozat lényegét, ezzel az egy mondattal tenném meg. Mert ebben minden benne van. Olyan olvasóknak ajánlom, akik szeretik a többféle műfaj keveredését, és izgalmasnak találják, ha megannyi hatás éri őket olvasás közben. Akik vágyják a romantikát, akarják a kalandot, és hajlanak a lehetetlen felé is. Akik nem sütik le a szemüket, ha borzongató szex fűti át a lapokat. Mélyen tudják (és akarják is) gyűlölni a történet gonoszát, teljes szívükkel átérzik a szereplők érzéseit, bírják a bicskanyitogató szóhasználatot, és értékelik a csípős humort. Igen, a Boszorkánydinasztia története valóban egy mese. De aki Andersen, vagy a Grimm testvérek féle történetre számít, azt komoly meglepetések fogják érni. A Dinasztia a mesék új generációját képviseli.



- Remélem hamarosan az Utolsó kívánság engem is elvarázsol. Már nagyon kíváncsi vagyok a könyvre.

*-*-*


10. Sándor Beáta 
Kelepce

 1990 ​nyarán négy fiatal, két lány és két fiú összejön egy kolozsvári lakásban. Nevezhetjük búcsúestnek, bár valójában kolozsvári életük fölött ülnek halotti tort, másnap ugyanis a terv szerint elindulnak Magyarországra, hogy új életet kezdjenek. Csakhogy közbeszól a sors, és szinte semmi sem úgy alakul, ahogyan szerették volna. A jóképű, alvilági kapcsolatokkal rendelkező Krisztián váratlanul bejelenti, hogy üzleti ügyei miatt mégis inkább Kolozsvárott marad, a megbízható, de kissé szürke Jancsit pedig hazafelé menet megtámadják, és úgy megverik, hogy kórházba kerül. Klára és Erzsi egyedül vágnak neki az útnak, hogy szerencsét próbáljanak Budapesten.
Így kezdődik ez a lebilincselő regény, amelynek középpontjában a négy szereplő és az őket összefűző, néha ellentmondásos, néha viharos, és mindig bonyolult, mindig egymásba fonódó kapcsolatok állnak. Mindezek mögött pedig a karriervágy, a szenvedélyes szerelem, az irigység, felemelkedés és bukás, alvilági üzelmek, maffiakapcsolatok, politikai ambíciók…



- Tetszik ez a montázs borító és a fülszöveg is. Ilyesmi borítót terveztem a saját könyvemnek is, de végül elvetettem az ötletet.




 Ti melyik könyvet olvasnátok el legszívesebben a 10 közül, ha még nem olvastátok?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.